Club

Wedstrijdkalenders en trainingsuren

Om te weten wanneer de trainingen  een bepaald team plaatsvinden, ga je de sportadministratie website van SBBK.
Ook de kalender, uitslagen en het klassement kan je terugvinden op de sportadministratie website.


Contactgegevens

Secretariaat
Jannestraat 78, 3512 Stevoort
Tel.: 011.35.25.32
Secretariaat@basket-stevoort.be

Clublokaal
Steborg, Broekstraat Stevoort

Sporthal
Instituut Mariaburcht, Hofbeemdenstraat, 3512 Stevoort
Tel.: 011.59.13.97


Missie & Clubvisie

klik ->  missie en clubvisie


Huishoudelijk Reglement

klik ->   huishoudelijk reglement


Bestuur

Ronald Hoebers ( voorzitter a.i.)

Dirk Janssens ( clubmanager)

Hilde Gubbelmans (secretaris)

Mine Theuwis ( kalenderverantwoordelijke)

Johan Neiss ( financieel beheerder)

Marc Dewolf ( bestuurder -  webbeheer)

Heidi Houbrechts ( bestuurder – beheer cafetaria)

Els Houbrechts ( bestuurder – beheer cafetaria/multimove)

Eric Ottenbourgs (bestuurder – ombudsman)

Veronique Dekoninck ( bestuurder – eventcoördinatie en pr)

Tom Pittevils ( bestuurder – administratieve en event- ondersteuning/Ethias –verzekeringen beheer)

Johan Reenaers ( erevoorzitter – beheer ledenadministratie – event-coördinatie)


Sportieve Staf   + Medische staf

klik ->  sportieve en medische staf


Ombudsfunctie

klik ->  ombudsfunctie


Documenten/formulieren

Medische Fiche
/Uploads/basketstevoort/files/medisch%20getuigschrift%2017-18%5b1953%5d(1).pdf

Infoblad
/Uploads/basketstevoort/files/INFOBLAD-seizoen%20%202017_2018.pdf

Ongevallenformulier Ethias
http://www.vlaamsebasketballiga.be/data/documents/6/aangifteformulier.pdf


Geschiedenis

Met wijlen Luk Hendrickx, als bezieler van het eerste uur, werd op 26/05/1978 de stichtingsvergadering Stevoort Basketbalclub (SBBK) gehouden. De Koninklijke Belgische Basketbalbond aanvaardde de nieuwe club, met als eerste voorzitter Karel Gaethofs, onder het stamnummer 1989. 
Stevoort Basketbalcub trad voor het eerst aan in 1978 – 1979 in de provinciale competitie voor seniors heren. Hetgeen naadloos samenviel met de officiële ingebruikname van de sporthal Mariaburcht.

5 jaar later werd een eerste succes gevierd met een promotie naar 2de provinciale ( 1982 -1983). Een opstart van een damesteam datzelfde jaar strandde al na één jaar onder meer wegens zwangerschappen en studies.

In 1985 werd Johan Reenaers verkozen tot voorzitter. Hij bleef aan tot 2005. In die periode groeide de bescheiden club, aan de rand van Hasselt, uit tot een gedegen familieclub, met een stevige structuur, gezonde sportieve ambities en een wijd erkende, kwalitatief sterke, jeugdwerking. Er werd van dan af ook resoluut gekozen voor ‘jeugd’ en ‘doorstroming’ - en onder leiding van headcoach Karel Nies kon men na een eerdere degradatie terug aanpikken in 2de provinciale. Drijvend op dit nieuwe elan zag de club haar jeugdteams groeien van 2 ( 1988) tot 9 ( 1997). En ook de eerste sportieve successen volgden. Zowel de benjamins, de pupillen als de kadetten behaalden in de periode 1990 – 1997 talloze finaleplaatsen, kampioenstitels en bekers. In 1996 traden de kadetten aan in de nationale competitie en behaalden de miniemen zelfs de “dubbel”. Onder de sportieve leiding van Georges Pietersheim werd in 1991 door de seniors heren de promotie naar 1ste provinciale afgedwongen.
In 1992 traden ook de dames opnieuw aan in competitie. Door de stopzetting van BBC Kuringen Dames kreeg de damesploeg van Stevoort bovenop de nodige versterking zodat ook de sportieve successen hier niet uitbleven : vice - kampioen in 1994 – 1995 en halve finale Beker van Limburg in 1996 – 1997. Ondanks de moeilijke doorstroming van meisjes en een wisselvallige rekrutering is men er toch altijd in geslaagd een team in 1ste provinciale in competitie te houden. Vandaag, voor het eerst ( 2015 -2016) is er zowel in 1ste als in 2de provinciaal een damesteam actief.

Eind jaren ’90 en begin jaren 2000 waren topjaren voor het jeugdbasket en de jeugdopleiding in Stevoort. Talenten als Martijn Hendrix en Sara Leemans wierpen zich op binnen hun generatie als heuse trekkers en leverden met hun jeugdteams grootse prestaties.
De meest memorabele dag in de basketgeschiedenis van Stevoort staat nog steeds gebeiteld op 01/04/2000. Die dag behaalde zowel de A-ploeg (1e prov.) als de B-ploeg (3e prov.) in eigen huis de titel. Voor het eerst promoveerden onze seniors naar de nationale afdeling (KBBB – 4de nationale). De titel werd behaald met Josy Degreef als coach. Ludo Horions leidde daarna het team in 4de nationale, maar het verblijf was echter van korte duur. De degradatie volgde maar gelukkig één seizoen later verzilverde men terug een promotie - met op het einde van het seizoen zelfs een Ludo Horions als speler tussen de lijnen. Deze promotie naar de Landelijke afdeling (ondertussen VBL) werd sindsdien niet meer prijsgegeven.

In 2005 werd Johan Reenaers, na 20 jaar voorzitterschap, gehuldigd als eerste ‘erevoorzitter’ van de club en nam Ronald Hoebers de fakkel over. De club werd op dat moment ook officieel omgevormd tot een vzw. Samen met Johan Reenaers – die ook vandaag nog actief is als ‘toegevoegd’ lid van het clubbestuur - rekruteerde men een erg gedreven jonge trainer Mario Hendrickx die een nieuwe generatie jeugdspelers klaarstoomde en integreerde in het pupillen - en miniemen team van Stevoort.

Stevoort kende in haar jeugdopleiding twee sterke lichtingen. De eerste talentvolle lichting jeugdspelers kwam uit de geboortejaren 1980 tot 1986. Eerste jeugdtitel Provinciaal Kampioen: 1991 (Benjamins) en eerste Provinciale Beker 1992 (Benjamins). Een jonge groep die gekneed werd door Freddy Gatz en die ook de daaropvolgende jaren tal van titels en bekers mee naar Stevoort brachten en zelfs op nationaal niveau aardig uit de verf kwam. De nadruk op het aanleren van ‘fundamentals’ vormde toen een belangrijk aspect in de sportieve ‘ leerlijn’ van de club. Een leerlijn die tot op vandaag nog steeds gehanteerd wordt.
Een 2e sterke lichting jeugdspelers situeerden zich bij de geboortejaren1989 tot 1995 waar vooral onder impuls van Mario Hendrickx en Marcel Moermans tal van successen werden geboekt met als hoogtepunt een titel bij de Landelijke Miniemen (2006) en winnaar Beker van Vlaanderen en Kampioen van België. De club is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde op het landelijke niveau – één jaar trad men zelfs aan in 1ste landelijk onder leiding van Alain Vandesompel - en zet men alles in op een brede, laagdrempelige ( o.a. laagste lidgeld) rekrutering gekoppeld aan een kwalitatief sterke opleiding.
De bestuursploeg – ondersteund door een actieve supportersclub Boxing Out ( sinds 2005) - vormt een stevig geheel. Door op 40 jaar maar 3 voorzitters gekend te hebben, Ronald Hoebers zit momenteel al aan zijn 10de jaar als voorzitter, getuigt de club tevens van een grote stabiliteit op bestuursvlak.

In 2018 zal Stevoort Basketbalclub haar 40ste verjaardag vieren. Vandaag steunt de club op een kwalitatief sterke trainers-staff onder leiding van Dirk Janssens ( manager) ,Frank Schevenels en Koen Roost ( algemeen technisch en operationeel coördinatie) en telt ze meer dan 300 leden, waarvan 260 spelers met liefst 140 -19 jarigen.
Met 5 seniors heren teams ( 2de landelijke, 1ste provinciale, 2x 3de provinciale en 4de provinciale), 2 seniors dames teams ( 1ste en 2de provinciale), 9 jeugdteams en een MultiMove lesaanbod voor de allerkleinsten heeft de club haar grootste bezetting ooit.
Drijvend op het enthousiasme van vele vrijwilligers, steunend op de sympathie van een sterk sociaal netwerk en gedragen door een solide groep BIG24 sponsors bouwt de club verder aan haar sportieve - en sociale ambities. Met de beloftespeler van de 1ste klasse – club Hubo Limburg United, Daan Claes, in haar rangen, bewijst de club bovendien dat haar aanpak en uitstraling ook voor de toekomst succesvol is.

Partners
BIG24 MultiMove