11sep 2020

Corona maatregelen

Corona maatregelen bezoekende clubs

Registreer hier je aanwezigheid

Download hier de maatregelen van onze club

Voor bezoekende clubs en supporters gelden de volgende maatregelen :

  1. Er zijn twee aparte ingangen : ingang 1 is voor supporters thuisploeg en bezoekende ploeg, ingang 2 (dubbele deur achteraan bij de toiletten) is de ingang voor spelers thuis en bezoekende ploeg en scheidsrechters.  Aan de ingang hangt een QR code die ingescand dient te worden mbt contacttracing.
  2. Er is 1 uitgang voor iedereen : achteraan in de sporthal aan het uiteinde van de tribune.

Voor de spelers gelden volgende afspraken  :

Heb je koorts of voel je je ziek, dan kom je niet naar de sporthal !

Spelers ontsmetten hun handen bij het binnenkomen.Vanaf 12 jaar is het dragen van een mondmasker verplicht.Daarna begeven ze zich naar de aan hun toegewezen kleedkamer (aan de ingang wordt een bord voorzien met de kleedkamer verdeling).

Spelers wachten in de kleedkamer tot ze door hun coach worden opgehaald om het terrein op te gaan.Dit om er voor te zorgen dat het terrein volledig ontruimd is na de vorige wedstrijd en de banken en stoelen ontsmet kunnen worden.

Het mondmasker wordt enkel afgezet tijdens de opwarming en tijdens de wedstrijd.

Tijdens de pauze gaan de spelers met hun ploeggenoten en coach naar de kleedkamer achter het plein (met douches), er wordt niet in de tribune gezeten.

Bij de opwarming worden max. 3 ballen per team gebruikt, deze worden ontsmet.

Elke speler zorgt voor een eigen, gevulde en gepersonaliseerde drinkfles.Er worden geen flessen of drinkbussen doorgegeven en er worden geen waterflessen door de club voorzien.

Na afloop van de wedstrijd kan er kort gedoucht worden.Gelieve de richtlijnen van de aanwezige zaalwachter te volgen.

Spelers gaan na de wedstrijd via de uitgang (zie hierboven) naar buiten.

Voor de supporters gelden volgende afspraken :

Heb je koorts of voel je je ziek, dan kom je niet naar de sporthal !

Supporters zowel van de thuis als bezoekende ploeg komen binnen via ingang 1, dragen een mondmasker (+12 j) en ontsmetten hun handen bij het binnenkomen en registreren zich aan de hand van de QR code.

Registreer hier je aanwezigheid

De social distancing van 1,5m wordt in acht genomen.

Supporters nemen plaats op de respectievelijke thuis/bezoekers tribune – deze zal aangeduid zijn.In de tribune neemt iedereen plaats per bubbel van max. 5 personen.Staand publiek is niet toegelaten.Het mondmasker dient gedurende de ganse periode in de sporthal gedragen te worden.

De cafetaria zal geopend zijn, er wordt enkel drank afgehaald.Lege flesjes worden in bakken die op diverse plaatsen in de sporthal te vinden zijn achtergelaten.

Voor tafelofficials gelden nog specifieke richtlijnen :

Tafelofficials van de thuisploeg die de 24” en klok bedienen zitten aan de wedstrijdtafel.De bezoekende tafelofficial die het wedstrijdformulier invult zit op 1m50 afstand aan de kant van de bezoekende ploeg.

Onnodig fysiek contact tussen spelers, scheidsrechters en officials wordt vermeden, er worden geen handen geschud, dit wordt vervangen door een kort applaus.

Na afloop van de wedstrijd ontsmetten de officials tafel, stoel en toebehoren.Ontsmettingsgels zijn beschikbaar.

Uiteraard zijn bovenstaande regels onderhevig aan wijzigingen.  Omwille van stijgende besmetting en veranderende kleurencodes kan het stadsbestuur wijzigingen doorvoeren waarna onze regels zullen aangepast worden.  Het spreekt voor zich dat we zo snel mogelijk zullen communiceren mocht dit zich voordoen.

Onze corona-coördinatoren (Tom Pittevils : 0485/53 67 81 en Jo Claes : 0476/88 84 99) blijven bereikbaar voor al jullie Corona gerelateerde vragen en bezorgdheden.

Het SBBK bestuur